Мікрокредити: переваги і недоліки «швидких» грошей

Мікрокредитування дозволяє нам отримувати невеликі суми грошей на короткий термін, швидко і без зайвого клопоту. Така послуга часто використовується для придбання побутової техніки та меблів, оплати навчання чи оренди житла, вирішення інших нагальних проблем. Але перш ніж зайнятись оформленням кредитного договору, потрібно чітко усвідомити не тільки переваги цього типу кредитування, але і його недоліки. Це допоможе не помилитись при виборі кредитора і отримати позику на найбільш вигідніших та економних умовах.

Щоб детальніше розібратись у цьому питанні, розглянемо процес отримання мікропозики на прикладі мікрофінансової організації «КЛТ КРЕДИТ», яка вже встигла завоювати славу серед українців своїм лояльним ставленням до клієнтів, оперативністю щодо видачі грошей та зручною організацією процесу кредитування.

Очевидні переваги міні-кредитів

Які переваги надає клієнтам позика на карту в Україні — детальніше дізнайтеся на цій сторінці https://kltcredit.com.ua/ua/golovna. Поміж інших вигод, «КЛТ КРЕДИТ» пропонує своїм численним клієнтам такі умови:

  • оперативність — оформлення мікропозики в режимі онлайн триває не більше півгодини;
  • комфорт — позичальникові не потрібно шукати поручителя або заставляти нерухоме майно;
  • мінімалізм — для отримання потрібної суми досить мати паспорт громадянина України та ідентифікаційний код;
  • лояльність — можливість завчасного повернення боргу або продовження періоду дії кредитного договору без нарахування додаткових відсотків;
  • довіру — із кожним новим зверненням збільшується доступна сума кредиту, максимальний розмір якої сягає 10 тисяч гривень;
  • економію — нові клієнти «КЛТ КРЕДИТ» отримують позику з 50% знижкою, лише під 0,8% в день, а другу позику можна отримати під 1,2% (стандартна відсоткова ставка — 1,62%);
  • ощадливість — щотижневі акції від «КЛТ КРЕДИТ» дозволяють клієнтам регулярно позичати потрібні їм суми зі значними знижками;
  • конфіденційність — прийняття рішення стосовно видачі позики не супроводжується телефонними дзвінками родичам і знайомим;
  • поліпшення репутації — тривала успішна співпраця з МФО допоможе підвищити кредитний рейтинг і знову завоювати прихильне ставлення банків.

Із перерахованих характеристик випливає логічний підсумок: мікропозики дозволяють заощадити час на підготовці документів, оформленні заявки, очікуванні рішення компанії. Але однією з ключових їхніх переваг залишається цілодобова подача заявок на отримання фінансової допомоги.

Особливості та недоліки мікропозики

Перелік переваг послуг МФО — значний, проте не варто забувати про особливості цього кредитного продукту, щоб не постраждати від негативних наслідків вже після підписання кредитного договору. Які фактори варто взяти до уваги?

  • Відсоткова ставка при отриманні мікропозики дещо перевищує банківську, тому необхідна попередня оцінка власних фінансових можливостей стосовно своєчасного повернення боргу. На сайті «КЛТ КРЕДИТ» є онлайн-калькулятор, який покаже остаточну вартість позики в залежності від суми та періоду дії угоди.
  • Багато хто вважає, що мікропозики доступні кожному, однак це не зовсім відповідає дійсності. Скорингова система перевірки позичальника дозволяє кредиторові оцінити платоспроможність і «відсіяти» тих клієнтів, які не виконали своїх фінансових зобов’язань у минулому або ж надали недостовірні дані.
  • Попри наявність можливості пролонгації кредитного договору, чимало клієнтів нехтує нею, що призводить до введення штрафних санкцій. Це не тільки ускладнює повернення боргу, але й призводить до погіршення особистого кредитного рейтингу.

Таким чином, при виборі кредитора клієнт повинен переконатися в наявності ліцензії у компанії-кредитора, проаналізувати умови надання позики, ознайомитися з кредитним договором і передбачити кредитне навантаження на свій бюджет. Тільки після цього варто займатись оформленням заявки, щоб користуватись усіма перевагами мікропозик.